În cele ce urmează o să vă prezentăm setările de care aveti nevoie pentru a utiliza internetul mobil pe iPhone, iPad si iPod Touch la principalii operatori de telefonie mobilă din România: Orange, Vodafone si Cosmote.

În primul rând, locatia unde se introduc setările respective este Settings > General > Network > Cellular Data, care poate să difere în functie de versiunea de iOS pe care o folositi sau dacă aveti un iPhone cu GEVEY.

Dacă nu aveti disponibil profilul de internet (APN), urmati acest tutorial pentru a crea unul, fără să aveti nevoie de jailbreak.

Update 26.05.2013: Daca aveti jailbreak pe telefon, puteti instala din Cydia tweak-ul gratuit APNEdit care va activa meniul Cellular Data unde puteti edita manual setarile de internet.

Bun, să începem:

 > Orange Internet <

Setarile de internet pe telefoanele iPhone achizitionate din reteaua Orange se efectueaza automat in momentul in care telefonul se conecteaza la un calculator pe care exista instalata aplicatia iTunes si se efectueaza o sincronizare din aceasta aplicatie.

La unele variante de software, pentru telefoanele achizitionate de la alti operatori, este posibila si setarea manuala pe calea: Settings -> General -> Network -> Cellular data network ->

APN: net

Username: nu se completează

Password: nu se completează

Pentru iPhone-urile care nu au în meniu profilul de APN (Cellular Data), trebuie să urmați acest tutorial și totul va funcționa perfect.

 > Orange MMS <

MMSC = http://wap.mms.orange.ro:8002

Proxy = 62.217.247.252:8799

APN: mms

Username: nu se completeaza

Password: nu se completeaza

– setările de mai sus sunt valabile atât pentru abonament, cât si pentru prepay.

 > Vodafone Internet – Abonament <

APN:  live.vodafone.com

Username: live

Password: vodafone

Data Roaming: ON

> Vodafone MMS – Abonament <

MMSC = http://multimedia/servlets/mms

Proxy = 193.230.161.231:8080

APN: mms.vodafone.ro

Username: mms

Password: vodafone

Nu functionează? Încercati cu acest tutorial să creati un profil de internet Vodafone.

 > Vodafone Internet – Prepay <

APN: live.vodafone.com (Trimite SMS gratuit la 321 cu textul LIVE pentru a avea acces la acest APN dacă ai activat oferta înainte de 1 noiembrie 2012)

Username: live

Password: vodafone

Data Roaming: ON

Nu functionează? Încercati cu acest tutorial să creati un profil de internet Vodafone.

 > Vodafone MMS – Prepay <

MMSC = http://multimedia/servlets/mms

Proxy = 193.230.161.231:8080

APN: mms.pre.vodafone.ro

Username: mms

Password: vodafone

 > Cosmote Internet <

APN: internet

Username: nu se completeaza

Password: nu se completeaza

Nu functionează? Încercati cu acest tutorial să creati un profil de internet Cosmote.

 > Cosmote MMS <

MMSC = http://mmsc1.mms.cosmote.ro:8002

Proxy = 20.252.1.62:8080

APN: mms

Username: mms

Password: mms

– setările de mai sus sunt valabile atât pentru abonament, cât si pentru prepay.

33 Comentarii

 1. tin sa precizez ca eu am cosmote abonament cu extraoptiunea connect mobile si la setari trebuie sa scriu broadband nu internet

 2. Salut are cineva idee de ce imi da mesajul cu textul”Could not activate cellular data network You are not subscribed to celular data service”  si sunt pe cartela si am scris toate setariile pentru Prea Pay.. stie cineva de ce nu fuctinoeaza?

 3. Salut are cineva idee de ce imi da mesajul cu textul”Could not activate cellular data network You are not subscribed to celular data service”  si sunt pe cartela si am scris toate setariile pentru Prea Pay.. stie cineva de ce nu fuctinoeaza? si sunt pe cartela Vodafone.

 4. Salut are cineva idee de ce imi da mesajul cu textul”Could not activate cellular data network You are not subscribed to celular data service”  si sunt pe cartela si am scris toate setariile pentru Prea Pay.. stie cineva de ce nu fuctinoeaza? si sunt pe cartela Vodafone.

 5. daca telefounul este decodat cu gevey nu afecteaza nimic conexiunea la internet prin Vodafone prepay?   Ar trebuii sa merga la fel ca unul neverlock?

  multumesc  !!!

 6. gata…gata… am telefonul in romana…..am pus o intrebare stupida!!!

  ar trebuii si 3G-ul activat pe langa “Roamnig de date”  ?

  merci

 7. dati-mi un sfat va rog.am un iphone 3gs pe care am pus ios 5.0.1   partea nasoala este ca nu imi merge internetul pe cosmote si cand incerc sa bag setarile manuale nu am obtiunea APN la network doar VPN

 8. mie imi spune “Could not activate cellular data network youre not subscribed to a cellulardata service” sunt pe vodafone pre pay:) astept un raspuns!

 9. am iphone 4s internetul imi merge pe orange, insa nu reusesc sa acrivez mms, iconita photo de la sms este blocata, desi am facut setarile, rog un raspuns. multumesc anticipat.

 10. Am un iphone 3g…nu l-am mai folosit 2 luni.Acum cand incerc sa fac ceva pe internet..fie date celulare,3g sau wi-fi imi zice ca certificatul nu este valid.Nu imi merge nicio aplicatie care necesita internet.Aveti idee?

 11. Salut! Am un iPhone 4s, decodat Gevey, versiune soft 6.1, retea Cosmote cartela si nu imi merge in niciun fel netul de pe cartela, am urmat pasii spusi de voi, am instalat tot, dar nu se conecteaza..Ma puteti ajuta si pe mine cu problema asta? Multumesc!

 12. Am incercat pe iphone 5 si nu merge (orange) acolo insa la username se completeaza cu internet, si am inteles ca nu trebuie completat cu nimic, din pacate nu pot modifica..ce pot sa fac?

 13. salut,am cumparat un ifone 4 si a avut cod de deblocare,l-am lasat la un mobil service si mi-au resetat tot telefonul,acum imi cere sa ma conectez la itunes sa pot configura telu din nou,m-am conectat,mi-am facut id pe itunes si nu se poate configura cu acest id deoarece telefonul are deja id cu care a fost confgurat si trebuie sa ma coectez la acesta sa sterg din lista acest telefon….ce pot face sa-l configurez daca nu stiu id care a fost configurat…va rog ajutati-ma.multumesc

Răspunde