Mai jos vă prezentăm prima metodă cu care puteți face downgrade la orice versiune de iOS chiar dacă nu aveți SHSH-urile salvate pentru aceasta folosind un nou utilitar denumit Bluefreeze.

 Private Dev Team este echipa care a dezvoltat noua soluție, promovată chiar și de iPhone Wiki, cu ajutorul căreia putem instala pe iDevice-urile noastre, iPhone 4, iPhone 3GS, iPod Touch 3, iPod Touch 4, Apple TV 2G și iPad 1 orice versiune de iOS fără a avea însă SHSH-urile salvate pentru aceasta.

 După cum bine știm, în mod normal pentru a face downgrade la o versiune de iOS mai veche trebuie să avem fișierele SHSH salvate pentru respectiva versiune de iOS fie cu Tiny Umbrella, fie cu iFaith. Însă, se pare că acum cu ajutorul lui Bluefreeze acest lucru nu mai este valabil, dar, totuși veți vedea că există un mic dezavantaj pentru cei care apelează la această soluție, de a rula o versiune de iOS instalată prin intermediul acestui utilitar.

 Iată cum puteți instala un custom firmware creat cu Bluefreeze pe iDevice-ul vostru, chiar dacă pentru acel iOS nu aveți SHSH-urile salvate. Tutorialul se adresează pentru downgrade-ul de la iOS 5.0.1 la iOS 5, însă aceiași pași se aplică si pentru alte versiuni la care vreți să treceți de la iOS 5.0.1.

Pasul 1:

Descărcați Bluefreeze v2 de aici.

Descărcați iFaith 1.4 de aici.

Pasul 2:

Pentru a putea continua trebuie să aveți iOS 5.0.1 instalat pe iDevice-ul vostru (în caz contrar nu puteți trece mai departe!). Dacă aveți iOS 5.0.1 instalat pe iDevice-ul vostru, deschideți acum iFaith.

Pasul 3:

Apăsați acum pe butonul “Dump SHSH Blobs” și apoi introduceți iDevice-ul vostru în modul DFU urmând instrucțiunile de pe ecran și pe urmă așteptați.

Pasul 4:

Având salvate cu succes fișierele SHSH pentru iOS 5.0.1 prin intermediul iFaith, acum este momentul să deschidem Bluefreeze. Apăsați pe săgeata albastră pentru a continua.

Pasul 5:

Alegeți “blueJay” și apăsați pe urmă din nou săgeata albastră pentru a merge mai departe.

Pasul 6:

Acum va trebui să alegeți locația unde ați salvat fișierele SHSH prin iFaith de la începutul tutorialului. Odată găsită, selectați fișierul respectiv.

Pasul 7:

Alegeți apoi versiunea de iOS la care doriți să treceți, precum și iDevice-ul vostru.

Pasul 8:

Apăsați acum pe textul “Pwn My iFaith SHSH Blob!”. Noul fișier modificat ce va conține SHSH-urile voastre îl veți găsi pe desktop.

Pasul 9:

Redeschideți iFaith, iar de data aceasta alegeți “Build *signed* IPSW w/Blobs”;

Pasul 10:

Acum va trebui să selectați SHSH-urile modificate de la pasul 8 salvate pe desktop;

Pasul 11:

Selectați mai departe fișierul .ipsw care conține iOS 5.0 pe care îl puteți descărca din secțiunea Downloads, apoi apăsați pe butonul “build”.

Pasul 12:

După ce noul custom firmware de iOS 5.0 va fi creat, acum va trebui să introduceți iDevice-ul în modul PwnedDFU, urmând instrucțiunile de pe ecran, pentru a-l putea instala folosind iTunes și metoda SHIFT + RESTORE.

Pasul 13:

După ce iDevice-ul vostru se află în modul PwnedDFU, deschideți acum iTunes, apăsați SHIFT + RESTORE, selectați fișierul .ipsw mai devreme creat și așteptați ca acesta să se instaleze.

Pasul 14:

Aici intervine mica problemă despre care vă spuneam la începutul articolului. iDevice-ul vostru nu va porni pur și simplu, ci va trebui să vă folosiți din nou de Bluefreeze pentru a boota, situația fiind una asemănătoare cu cea a jailbreak-ului tethered pentru că de fiecare dată va trebui să faceți acest lucru când reporniți device-ul.

Deci, pentru a porni iDevice-ul va trebui să deschideți Blufreeze și să selectați de data aceasta butonul “Bootfreeze”.

După ce apăsați săgeata albastră, va trebui să alegeți acum fișierul .ipsw cu iOS original, în funcție de versiunea la care ați făcut downgrade-ul. Dacă ați trecut la iOS 5.0, alegeți iOS 5.0.ipsw, dacă ați trecut la iOS 4.3.3, alegeți iOS 4.3.5.ipsw etc.

Mai departe introduceți iDevice-ul în modul DFU urmând instrucțiunile de pe ecran. Imediat după ce Bluefreeze va recunoaște iDevice-ul ca fiind în DFU Mode, acesta va boota fără nicio problemă.

Notă! Rețineți că noi încă nu am verificat acest program, așa că îl veți folosi pe propria răspundere.

7 Comentarii

  1. Ma gandesc ca tot mai bun ar fi indiferent de ios, un tethered pentru ca sigur o sa-l avem pentru versiunile urmatoare.Pare destul de complicat,la fel ca si restaurarea cu Tiny Umbrella

Răspunde