Ai un nou iPhone? Iată câteva aplicații esențiale!

0

Știm foarte bine că aplicațiile dezvoltate pentru sistemul de operare iOS, adică cel de pe iPhone, iPad și iPod touch, sunt de o calitate superioară față de aceleași aplicații disponibile pe Android, iar în 2017 cu siguranță se întâmplă și se va întâmpla același lucru. Pur și simplu, dezvoltatorii lor acordă o mai mare atenție la detalii când vine vorba de iOS.

Dacă v-ați cumpărat un iPhone ori un alt iDevice, ca o tabletă iPad sau un iPod touch, în cele ce urmează o să vă prezentăm o serie de aplicații care nu ar trebui să lipsească de pe telefonul vostru. Vom acoperi categoriile de email, hărți/navigație, file sharing și evident, cele de socializare.

Aplicații pentru email

Gmail: Din punctul nostru de vedere, aplicația Gmail este cea mai reușită aplicație de email disponibilă în App Store. O puteți folosi în principal dacă aveți un cont de email deschis pe Gmail;

Outlook: Spre deosebire de Gmail, Outlook integrează în aceeași aplicație atât clientul de email, cât și calendarul. Plus, opțiunea de Focus Inbox vă ajută să primiți doar acele email-uri care sunt importante pentru voi;

Spark: Este vorba despre o aplicație foarte simplu de folosit, cu un design intuitiv, dar care oferă și o suită de funcții utile pentru orice utilizator de iPhone, iPad sau iPod touch.

Hărți/Navigație

Google Maps: Pentru România și țările din Europa în mod special, vă recomandăm cu toată încrederea aplicația dezvoltată de către cei de la Google. Aceasta vă oferă hărți actualizate la zi, funcție de navigare pas cu pas, posibilitatea de a salva hărțile direct pe iPhone și să folosiți sistemul de navigate inclusiv fără o conexiune activă la internet, plus multe, multe altele.

File Sharing/Syncing

Dropbox: Pentru început, va recomandăm să folosiți aplicația Dropbox care vă oferă acces foarte rapid la fișierele salvate în cloud.

Ca alternative, puteți încerca și OneDrive de la Microsoft sau aplicația Box.

Socializare

Un iPhone este incomplet fără celebrele aplicații de socializare pe care cu siguranță aveți deschis cel puțin un cont. Vorbim despre Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest și Snapchat.

Comunicații

La fel ca aplicațiile de socializare, nici cele pentru comunicare nu pot lipsi de pe un iPhone. Vorbim astfel despre WhatsApp, Messenger de la Facebook, Viber, Telegram, Line sau WeChat, care reprezintă acum cele mai folosite aplicații din App Store din această categorie.

Video

VLC Media Player: Pentru vizionarea filmelor sau oricărui videoclip salvat pe iDevice-ul vostru, vă recomandăm să nu folosiți aplicatia Videos din iOS, pe care o pune la dispoziție Apple. Folosiți VLC pentru că puteți practic să rulați orice film, în orice format. Pe deasupra, este și gratuit, compatibil inclusiv cu iPad.

Evident, tot din această categorie, când vine vorba de video streaming, vă aducem la cunoștință că aplicațiile precum YouTube sau Netflix nu ar trebui să lipsească dacă obișnuiți să consumați un astfel de conținut.

Muzică

Când vine vorba de ascultare de muzică pe iPhone aici vă rocomandăm să folosiți direct aplicația Muzică din iOS. Este foarte bine pusă la punct de Apple și va oferă toate funcțiile de care aveți nevoie.

Fitness

Dacă faceți sport, mergeți la sală, alergați în parc, faceți exerciții acasă chiar, atunci nu ar trebui să vă lipsească aceste aplicații special gândite pentru a vă ușura și a vă urmări activitatea sportivă.

MyFitnessPalCea mai bună metodă de a vă urmări ceea ce mâncați și ce greutate aveți;

Pedometer++O soluție foarte bună pentru a înregistra pașii pe care îi faceți într-o zi. Widget-ul este foarte util, de asemenea;

StravaAplicație destinată celor care fac ciclism. Vă ajută să vă înregistrați cursele cu bicicleta și vă oferă multe lucruri interesante în legătură cu aceasta;

Camera

Camera+: Poate una dintre cele mai populare aplicații pentru Camera din App Store, pentru iPhone. Vă oferă o sumedenie de alte opțiuni față de aplicația standard din iOS cu care puteți face niște poze excepționale folosind terminalul vostru iPhone.

VSCO: Este o alternativă gratuită la aplicația Camera din iOS care vă oferă direct în cadrul acesteia diverse unelte pentru a edita pe loc pozele pe care le faceți cu iPhone-ul vostru și să le partajați apoi pe rețelele sociale pe care activați.

Microsfoft Pix Camera: O aplicație la fel de bună când vine vorba de capturarea pozelor folosind un iPhone. Este foarte rapidă și vă ajută să editați fotografiile pe loc într-un mod foarte intuitiv.

Acum este rândul vostru. Care sunt aplicațiile pe care le folosiți pe lângă sau în locul celor disponibile nativ în iOS, în mod frecvent?