Cel mai bun pont de a elibera spațiu considerabil pe orice iPhone

0

În zilele acestea, să aveți un iPhone cu memorie internă de 16GB nu este chiar foarte recomandat, mai ales dacă obișnuiți să folosiți multiple aplicații sau să faceți poze și video-uri multe.

Deși există mai multe modalități de a elibera din spațiul ocupat pe iPhone-ul vostru, care presupun ștergerea pozelor, video-urilor mai vechi sau a aplicațiilor pe care nu le folosiți în mod frecvent, metoda pe care v-o prezentăm în cele ce urmează nu implică ștergerea niciunui fișier de pe terminalul vostru.

Din păcate iOS-ul nu dispune de un sistem nici propriu, nici prin intermediul unor aplicații terțe, de a șterge memoria cache, fișierele temporare sau altele asemenea, așa cum se întâmplă de exemplu cu Android.

Dar, există totuși, cum spuneam mai sus, o cale prin care puteți forța iOS-ul să elibereze memoria prin ștergerea cache-ului sau a altor fișiere temporare. Astfel, când mai aveți foarte puțin spațiu disponibil pe terminalul vostru iPhone, încercați să instalați din App Store un joc care ocupă foarte mult. De exemplu, Asphalt 8 ocupă 1GB sau mai bine, Heartstone: Heros of Warcraft care ocupă 2GB.

În această situație, iOS-ul va recunoaște că aveți probleme cu spațiul disponibil și va începe automat să șteargă acele fișiere temporare, memoria cache. De asemenea, dacă aveți funcția iCloud Photo Library activată, așa cum vă recomandăm și noi, iOS-ul va începe, la fel, automat să încarce pozele în iCloud și să elibereze spațiu prețios de pe iPhone-ul vostru.

Recomandat este să lăsați să se intaleze jocul și apoi să îl ștergeți. Veți vedea astfel că tocmai ați eliberat nu mai puțin de 1GB memorie internă, spațiu suficient pentru a mai face câteva zeci sau poate chiar sute de poze sau să instalați alte aplicații cu adevărat utile.