Cum blocați apelurile de la persoane/numere necunoscute pe iPhone

0

Suntem sigur că multe persoane dintre voi au această problemă cu apeluri de la diferite numere de telefon pe care nu le recunoașteți și care vă sună din diferite motive. Ideea este că voi nu vreți să mai fiți sunați de persoane necunoscute, sau de cel puțin numere de telefon necunoscute, motiv pentru care vă vom arăta o metodă foarte simplă care vă va ajuta în acest sens.

Metoda pe care v-o prezentăm în cele ce urmează implică folosirea funcției Do Not Disturb din iOS, prezentă pe orice iPhone cu minim iOS 8.

Practic, activând această funcție, telefonul vostru va intra într-un mod care vă ajută să nu fiți deranjați de anumite numere de telefon, oricând, pe parcursul unei zile. Astfel, Do Not Disturb din iOS vă permite să alegeți care numere de telefon să vă poată contacta și care nu.

Având în vedere problema de mai sus, noi vă vom indica modul în care puteți folosi această funcție pentru a bloca apelurile de la numere de telefon necunoscute.

Pasul 1:

Deschideți aplicația Settings și accesați ramura Do Not Disturb;

Pasul 2:

Comutați pe ON optiunea Manual din partea de sus a ecranului;

Acum veți activa funcția Do Not Disturb sau DND. O iconiță sub formă de semilună o să apară în bara de status, exact lângă afișajul bateriei.

Pasul 3:

Apăsați acum pe opțiunea Allow Calls From unde veți avea mai departe două opțiuni. Dacă apăsați pe Favourites practic veți putea primi apeluri sau sms-uri doar de la numerele de telefon sau contactele salvate în lista de favorite. Dacă alegeți optiunea All Contacts atunci absolut toate numerele de telefon salvate în agendă vor putea să vă apeleze. Aceasta credem că este cea mai bună opțiune pentru că nu ați vrea să pierdeți apelurile de la persoanele care chiar vă interesează.

Rețineți că persoanele care nu sunt în lista de contacte salvate în terminalul vostru iPhone vor putea să vă sune în continuare, însă voi nu veți vedea acest lucru pe ecranul telefonului. Acesta nici nu va suna, nici nu va vibra.